Sfaturi pentru a evita accidentele electrice la domiciliu

Accidentele electrice sunt una dintre principalele cauze ale incendiilor de casă, dar ele sunt, de asemenea o sursă de probleme de sănătate, invățarea unei serii de măsuri simple de securitate poate preveni incidentele de acest gen și, prin urmare va îmbunătăți securitatea personală și familiară.


Dar pot apărea aceste accidente? În primul rând, să mergem cu cele mai frecvente incidente electrice:

1. conectați aparatele electrice desculț, gol și/sau cu mâinile ude. Prin urmare, aparatele electrice ar trebui să fie întotdeauna utilizate departe de sursele de apă și perfect îmbrăcat (folosind, dacă este necesar, mănuși de cauciuc).
2. introducerea produselor metalice în prize. Uneori, cu graba tipică a zilei , ajungem să ne apropiem de prize în timp ce transporți instrumente metalice (furculițe, Cuțite, umerașii…). Trebuie să evitați acest tip de performanță în orice mod.
3. abuz de electrocasnice si prelungitoare. Un consummator electric are o anumită putere, nu mai mult, nu mai puțin. În cazul în care aparatele electrice excesive sau prea multă putere sunt conectate la aceeași sursă de energie, se pot produce scurt circuite și scântei, care, în cazul în care casa este veche, sunt susceptibile de a provoca incendii.

4. abordarea excesivă a prizelor de către minori și copii mici nu sunt neclare cu privire la pericolele de electricitate. Conectarea suporturilor de plastic, a amenințărilor vizuale și în mod clar educarea lor în utilizări adecvate și prudență cu aparatele electrice și prize sunt idei pentru evitarea accidentelor, care, din cauza pericolului lor, poate duce la probleme grave de sănătate și chiar, ne poate costa viata lor.

5. un alt tip de accident, care în ultima vreme devine mai frecventă, este rezultatul conexiunii diferitelor cabluri din interiorul camerelor casei. Cablul HDMI, care merge de la computer la televizor și cu care vă puteți bucura de o emisune de fotbal de calitate. Imprimanta, care se atașează în mod normal la clapeta de sârmă a calculatorului de masă și, dacă este schimbată de un laptop, la diferite încărcătoare (mobile, portabile, router, modem, etc).
În ciuda faptului că are o tehnologie ultramoderne și capabilă să conecteze diverse dispozitive fără cabluri (cu Bluetooth, WiFi, senzori fără fir…) realitatea este că cablurile sunt încă utilizate atât pentru conexiunea dintre computere, cât și pentru a furniza internet dispozitive din ce în ce mai numeroase (telefoane mobile, calculatoare, tablete…) care trage rețeaua de domiciliu.
Pentru a evita împiedicare peste cabluri, utilizarea excesivă de prize care pot provoca scurt-circuit. Deconectarea unor încărcătoare, atunci când este conectată la computer, sau setarea unor timpi de încărcare riguroși pentru a evita ca multe dispozitive conectate simultan sunt obiceiuri care pot rezolva problema și pentru a evita scântei care generează posibile Foc.

6. Fumatul aproape de aparate, cabluri și prize este, de asemenea, o practică cu risc ridicat. În timp ce vizionați TV sau discutați cu familia,tigara nu trebuie neglija, chiar dacă este în scrumieră. Mai mult, dacă este posibil, în cazul în care, din cauza micimea domiciliului, cabluri (acoperite cu cauciuc, foarte inflamabile, în cazul în care un fitil de ardere este plasat pe partea de sus), aparatele electrice sau surse de căldură se găsesc în apropiere.
În multe cazuri, accidentele electrice pot provoca vătămări grave la domiciliu pentru cei dragi.

Întotdeauna au la îndemână numărul de telefon a electricianului autorizat puteți rezolva aceste incidente fără costuri ridicate pentru economia familiei.