Inlocuire instalatie electrica

Inlocuire instalatii electrice pentru apartamente, case si vile. Echipa de electricieni autorizati ANRE.

Necesitatea schimbarii instalatiei electrice este una destul de urgenta si obligatorie mai ales in cazul apartamentelor vechi ale caror instalatii nu mai sunt deloc sigure. In cazurile “fericite”, o instalatie electrica veche poate genera doar un consum mai ridicat sau defectarea aparaturii electrocasnice din apartament, insa, de cele mai multe ori, defectarea instalatiei electrice poate conduce la incendierea intregii cladiri.

Instalatiile electrice din blocurile mai vechi nu au fost concepute pentru un consum ridicat de energie electrica. Acum cand nevoia de consum energetic pentru o buna functionare a tuturor electrocasnicelor (centrala, masina de spalat, cuptor cu microunde, aer conditionat, etc.) si echipamentelor IT&C (calculator, laptop, tableta, smartphone, smart tv, servere, etc), nu face fata instalatia electrica trebuie schimbata astfel incat sa evitam deteriorarea aparatelor.

Echipa noastra de electricieni autorizati ANRE va asigura schimbarea instalatiei electrice rapid si fara complicatii. Suntem autorizati si avem experienta necesara pentru rezolvarea problemelor la instalatia electrica, cu preturi accesibile pentru orice buget.

Pret inlocuire instalatie electrica

Garsoniera1.000 - 1.500 lei
Apartament 2 camere1.500 - 2.000 lei
Apartament 3-4 camerede la 2500 - 3000 lei

Ce inseamna inlocuirea instalatiei electrice?

Cea mai importanta investitie este de departe schimbarea tabloului electric. De asemenea, cei care vor efectua intreaga lucrare se vor ocupa si de montarea instalatiei de cablu tv sau de telefonie in costurile totale.

Fiind vorba de o lucrare ascunsa (ingropata) este foarte importanta calitatea materialelor, astfel incat folosirea produselor de slaba calitate pot implica interventii ulterioare nu doar de natura electrica si pot fi foarte costisitoare.

Pentru acest tip de lucrari este foarte importanta si perioada de garantie a lucrarii pe care o acorda furnizorul de servicii. Fiind vorba de un spatiu de locuit comun, o lucrare de calitate care beneficiaza de o garantie pe o perioada indelungata de timp ofera siguranta si confort tuturor locatarilor din imobil.

Durata estimativa:

 • Instalatie electrica garsoniera – 3 – 4 zile lucratoare.
 • Instalatie electrica apartament doua camere – 4 – 5 zile lucratoare.
 • Instalatie electrica apartament trei camere – 5 – 6 zile lucratoare.
 • Instalatie electrica apartament patru camere – 6 – 7 zile lucratoare.

Preturile sunt negociabile si pot sa difere in functie de volumul de munca. Operatiuni incluse in acest pret sunt urmatoarele:

 • Dezafectarea instalatiei vechi care se face prin debransarea ei de la tabloul electric al locuintei. Precizam ca nici o parte din cablajul electric vechi nu se mai foloseste, el se extrage din zidarie daca este posibil. Intrucat noua instalatie electrica foloseste cu totul alte materiale si numarul circuitelor electrice creste sunt necesare trasee de cablu noi, nu exista posibilitatea ( cel putin in cazul locuintelor din beton ) de a introduce cabluri noi prin spatiile (tuburile) de la instalatia veche.
 • Consultare cu beneficiarul privind pozitionarea prizelor, intrerupatoarelor, corpurilor de iluminat ce vor deservi noua instalatie electrica si stabilirea traseelor electrice care vor fi executate, respectand cerintele beneficiarului privind numarul si pozitionarea locurilor de consum daca acest lucru respecta normativele tehnice in vigoare.
 • Executarea de canaluri (santuri, sparturi) in structura tare ( beton, tencuiala) pentru a face loc traseelor de cabluri care urmeaza sa fie instalate. Aceasta etapa este cea mai dificila si necesita un volum de munca destul de mare. Se face prin taierea betonului cu discuri abrazive pe toata lungimea noului traseu electric si inlaturarea masei taiate cu percutoare.
 • Executare traseelor de cabluri prin pozarea lor pe traseele pregatite in acest sens. Cablurile sunt prinse ferm pe pereti cu ajutorul diblurilor, banda montaj, ipsos. In acelasi timp se face si cablarea curentilor slabi ( cablu de antena , internet, boxe, alarma).
 • Montajul dozelor de aparat si a dozelor de legatura.
 • Realizarea conexiunilor electrice in doze, proba instalatiei.
 • Realizarea noului tablou electric la standarde moderne, conform normelor de siguranta in vigoare, tablou in care se vor regasi circuite dedicate consumatorilor importanti aflati in locuinta.
 • Montajul aparatelor electrice ( prize, intrerupatoare)
 • Montajul corpurilor de iluminat.

Folosim cookie pentru a oferi o experienta de navigare imbunatatita.