instalatie eletrica 24v

Schimbare sau inlocuire instalatie electrica de 24 volti de la subsolul blocului pentru Asociatie de proprietari

Intotdeauna cand vine vorba despre instalatia electrica este esential sa fie respectate regulile si legile in vigoare. Indiferent de natura interventiei asupra instalatiei electrice sau gradul de complexitate, este indicat sa apelati doar la electricieni autorizati ANRE.

Schimbarea sau inlocuirea instalatiei de 24 de volti de la subsolul blocurilor este o operatiune complexa si nu trebuie efectuata de catre persoane neautorizate. Siguranta locatarilor si garantia unei lucrari de calitate trebuie sa primeze, asa ca alegerea electricianului nu trebuie tratata superficial.

Cand trebuie schimbata sau inlocuita instalatia electrica de 24 de volti de la subsolul blocurilor

Instalatiile electrice din blocurile mai vechi nu mai pot sustine consumul energetic din prezent. Acestea au fost concepute pentru un numar limitat de consumatori casnici si implicit pentru un consum redus de energie electrica. 

O instalatie electrica suprasolicitata, uzata si deteriorata este un factor de risc pentru toti locatarii blocului respectiv si poate avea urmari tragice daca nu sunt luate din timp masuri corespunzatoare. Aproximativ 85% din incendiile izbucnite in blocurile vechi au drept cauza scurt-cirtuitele.

Schimbarea sau inlocuirea instalatiei electrice nu trebuie amanata mai ales in cazul imobilelor mai vechi unde nu au fost efectuate imbunatatiri si a caror instalatii nu mai sunt deloc sigure. 

Nu neglijati intretinerea, modernizarea si reparatiile instalatiei electrice! Apeland la un electrician autorizat, pot fi preintampinate pericolele de natura electrica.

Buna functionare a echipamentelor electrice este conditionata de o dimensionare corecta a instalatiei electrice, raportata corespunzator la numarul de consumatori.

Care sunt etapele parcurse pentru a inlocui o instalatie electrica veche 24 de volti de la subsolul blocurilor cu una noua

Inlocuirea unei instalatii electrice este o operatiune complexa si trebuie tratata corespunzator. Este recomandat sa contractati un electrician atestat ANRE pentru o astfel de intreventie, un specialist cu experienta in domeniu respecta normativile si  poate oferi garantia unei lucrari sigure si durabile. Etapele unei astfel de operatiuni sunt:

Intocmirea unui scheme in conformitate cu normativele existente in vigoare

Inainte de orice schimbare a instalatiei electrice, electricianul trebuie sa primeasca toate informatiile solicitate pentru a putea dimensiona cu precizie noua instalatie. O subdimensionare a instalatiilor duce la incendii sau accidente grave, iar supradimensionarea duce la costuri suplimentare. Electricianul trebuie sa aiba o vedere de ansamblu a retelei pentru a calcula anumiti factori de rezistenta care sunt direct legati de consum. 

Debransarea instalatiei vechi 24 de volti de la subsolul blocurilor

Daca se dorecte schimbarea in intregime a instalatiei electrice, aceasta presupune deconectarea de la tabloul electric si scoaterea in intregime a cablurilor din pereti. Un electrician calificat va efectua rapid si in siguranta intreaga operatiune si se va ocupa si de reconfigurarea acesteia.

Configurarea noii retele si realizarea canalelor necesare

Este o etapa cu un grad mai ridicat de dificultate si cu un volum mai mare de munca. Acum vor fi trasate canale in peretele de beton si este important ca specialistul sa aibe echipamente eficiente si profesionale pentru o rezolvare rapida.

Instalarea cablurilor si conectarea la panoul electric

Electricianul va realiza traseele de cabluri, va instala prizele si intrerupatoarele si va realiza conexiunea cu pnoul electric. Conectarea la panou necesita prezenta unui reprezentant de la ENEL. 

De ce sa alegi un electrician autorizat

O instalatie electrica trebuie montata, verificata si schimbata doar de catre personal autorizat. Iata cateva dintre avantajele oferite de un specialist:

  • profesionalism si rapiditatea lucrarilor. Pregatirea si experienta unui electrician autorizat  fac ca orice lucrare sa fie executata rapid si fara riscuri.
  • garantia materialelor folosite si a lucrarilor. Garantia oferita pentru intreaga interventie certifica calitatea lucrarilor si efectuarea lor respectand masurile de siguranta.
  • practicarea unor preturi corecte. Costurile interventiei sunt transparente, calculate in functie de complexitatea lucrarii.
  • proptitudine si disponibilitate. Raspunde intotdeauna prompt tuturor solicitarilor si ofera solutii potrivite adaptate nevoilor clientilor.