Modernizarea instalatiilor electrice

Un tablou electric modernizat este absolut obligatoriu in cazul lucrarilor de extindere a instalatiei electrice ca urmare a a unor lucrari de renovare a casei, apartamentului sau imobilului si reprezinta o importanta masura pentru cresterea sigurantei electrice.

Daca exista un exces de consum ca urmare a cresterii numarului de consumatori pe un circuit, sau prin inlocuirea acestora cu alti de o putere mult mai mare si circuitele electrice, cablurile, conductoarele nu sunt bine dimensionate, aceste se pot incalzi si chiar topi si pot provoca incendii.

Intreruptoarele automate sunt proiectate pentru a detecta acet tip de defect si a intrerupe alimentarea in deplina siguranta, dar asta numai in cazul in care sunt corect dimensionate si instalate pe fiecare circuit (loc de consum).

Modernizarea tablourilor electrice nu este un lucru chiar usor si ar trebui facut numai de electricieni specialisti si autorizati pentru astfel de lucrari.

In cazul in care imobilul dvs are o vechime mai mare de 20 de ani este absolut necesar sa luati in considerare inlocuirea intregii instalatii electrice. Aceasta masura este foarte importanta pentru a evita eventualele pericole de incendiu provocate de o rezistenta de izolatie necorespunzatoare a cablurilor sau conductoarelor electrice, dar si pentru o dimensionare corespunzatoare noilor cerinte de consum.

Daca observati ca instalatia sau tabloul electric nu functioneaza in parametri, nu este sigura, au loc dese intreruperi de energie sau alte defecte ce pot fi sesizate destul de usor de dvs., atunci apelati la un electrician profesionist autorizat ANRE pentru o inspectie si reparatie a eventualelor defectiuni cat mai curand.