Inlocuirea instalatiei electrice

Cu totii am locuit intr-unul din apartamentele “ceausiste” si stim foarte bine ca instalatiile lor electrice sunt cam depasite in ziua de azi.

Odata cu o noua zugravire sau reamenajare se poate face si inlocuirea totala a instalatiei electrice si, de ce nu, extinderea acesteia.
Cel mai bine este ca instalatia sa fie trasa prin tuburi, daca o prinzi direct in zidarie va fi mai greu de schimbat pe viitor si nu se stie niciodata ce ganduri iti mai vin.
Inainte de a te apuca de treaba analizeaza cum vrei sa amenajezi fiecare camera in parte pentru a putea sti cate prize si aplice / becuri noi doresti sa instalezi.

De asemenea trebuie sa te hotarasti daca doresti prize si intrerupatoare simple, duble sau mai mari. Tragi apoi o linie pentru a stabili noile trasee.

Pasi urmatori pentru  inlocuirea instalatiei electrice :

-Ar fi cumpararea celor necesare cablu electric pentru iluminat, prize, cutii de trecere, tablou electric, intrerupatoare, sigurante, doze, dulii si becuri .

-Trebuie sa stii cel fel de intrerupator doresti, pentru ca cel care comuta becurile separat necesita 3 fire.

-Prizele sunt de mai multe feluri – prinse in perete sau rigips, la fel si intrerupatoarele, iar dozele pentru zidarie si rigips sunt diferite.

-Sa nu uiti de prizele pentru TV si telefon (internetul este wireless).

Daca ar fi sa luam fiecare camera in parte, sfatul nostru este urmatorul:

-Pentru instalatie electrica bucatarie sunt necesare 9 prize: una pentru alimentarea televizorului (stim ca nu putem trai fara el), 4 pentru zona de lucru (doamnele stiu foarte bine acest lucru), apoi cate una pentru hota, combina frigorifica si cuptor electric.
-Pentru instalatie electrica baie nu sunt recomandate prize. Pe holul de la baie putem monta o priza dubla (necesara pentru masina de spalat si uscatorul de par.
-Pentru instalatie electrica camara/debara o priza si un bec/aplica.
-Pentru instalatie electrica sufragerie sunt necesare cele mai multe prize. De regula prize duble pentru alimentarea televizorului, aparatelor audio si video, pentru calculator si aer conditionat. Trebuie sa tii cont ca ar fi bine sa lasi una sau doua prize libere. Se pot folosi si prelungitoare, dar sunt mult mai inestetice fata de o simpla priza.
-Pentru instalatie electrica dormitor ai nevoie de doua prize duble in dreptul noptierelor, una pentru alimentarea televizorului si pentru aer conditionat.   De asemenea nu ar strica un intrerupator langa pat pentru stingerea luminii.
Cel mai bine este sa cumperi prize schuko. Acestea se pozitioneaza la 30-40 cm de podea iar intrerupatoarele la 80-100 cm de podea.
Dupa montare instalatiei electrice  verifica cu atentie functionarea becurilor si a prizelor, precum si fixarea acestora in perete.

De cele mai multe ori te gandesti sa cumperi ceva nou pentru casa abia atunci cand acel ceva se strica. La capitolul instalatii electrice, situatia este asemanatoare, insa ceva mai delicata.

De ce trebuie sa inlocuiti instalatia electrica?

Necesitatea inlocuiri instalatiei electrice intr-o casa sau intr-un apartament vechi nu este una care tine de „moda” sau din dorinta de a face o actualizare in acord cu trendurile moderne, ci una de urgenta.

Esti, pe scurt, obligat sa inlocuiesti instalatia electrica mai ales daca locuiesti intr-un apartament vechi, cu grad de siguranta minim la acest capitol.

Poate nu stiai, insa o instalatie electrica defecta produce mai mult consum si incarca facturile la curent cu mult peste normal. Acesta este insa cel mai fericit caz.

Se pot intampla si lucruri mai grave, cum ar fi starnirea unui incendiu in apartamentul tau, sau la nivelul intregii cladiri.

Inlocuirea instalatiei electrice intr-o locuinta.

Nu intotdeauna cand te muti intr-o casa noua gasesti totul in ordine.   La inceput poti avea impresia ca ai de inlocuit doar prizele si intrerupatoare, intrucat acestea par deteriorate.

Insa la o privire mai atenta, vei vedea ca mutarea intr-un alt apartament poate inseamna renovarea completa a locuintei, si acest efort presupune inlocuirea instalatiei electrice in totalitate, de la inlocuirea prizelor si a firelor pana la inlocuirea panoului electric.

Foarte multe apartamente functioneaza astazi in baza unui tablou de sigurante comunist, aflat intr-o stare jalnica. Firele de aluminiu vechi nu au o durata de viata mai mare de 40-50 de ani.

Aşadar, s-ar putea sa le gasesti verzi, sau rupte pe alocuri. Pe acestea le poti inlocui cu fire de cupru, iar tabloul de siguranta cu unul automat, care sa dispuna de sigurante separate pentru obiectele electrocasnice, cum este masina de spalat sau frigiderul. Foarte bune sunt prizele de ceramica.

Cat costa inlocuirea instalatiei electrice in functie de apartament?

Trebuie spus de la bun inceput ca inlocuirea instalatiei electrice este o operatiune periculoasa, care se va face numai de catre un electrician autorizat. Exista foarte multe firme de instalatii electrice Bucuresti care te pot ajuta in acest sens.

Pretul lucrarilor este primul criteriu dupa care se ghideaza azi majoritatea celor care renoveaza sau se muta intr-o locuinta noua.  Pretul este stabilit in functie de lucrarile efectuate: spargerea peretilor, montarea de cabluri electrice noi, respectiv de doze de legaturi noi pentru prize si intrerupatoare, sau inlocuirea tabloului electric.

În cazul in care nu dispui de un buget mare, care sa acopere intreaga cheltuiala necesara schimbari instalatiei electrice la nivel complet, poti face acest lucru treptat.

De pilda, poti incepe cu montarea unui intrerupator nou sau a unei prize. Această lucrare te poate costa undeva intre 5 şi 30 de lei, in functie de materialul ales. Inlocuirea tabloului electric este ceva mai costisitoare, si poate atinge suma i jur de 150 sau 300 de lei.

Daca vrei sa inlocuiti instalatia electrica la o garsoniera, sau la un apartament cu o cameră, trebuie sa platesti in jur de 1.000 sau 1.500 de lei.

Pretul pentru un apartament cu 2 camere, inlocuirea instalatiei electrice se poate face cu 2.000 sau 2.500 de lei.

In cazul unui apartament cu 3 camere, pretul total poate fi de 3.000 sau 3.500 de lei.

Pretul pentru un apartament cu 4 camere, inlocuirea instalatiei electrice se poate face cu 3.500 sau 4.000 de lei.

Cat dureaza inlocuirea instalatiei electrice a unei garsoniere sau a unui  apartament?

Durata inlocuiri instalaţiei electrice a unei garsoniere  se întinde pe 2-3 zile lucrătoare,  la apartamentele cu doua camere 3-4 zile,  schimbare a instalaţiei electrice la apartamentele cu trei camere  procesul durează 5-6 zile. Pentru  apartamentele cu patru camere durata de execuţie  poate  sa ajunga la 6-7 zile in functie de numarul de circuite electrice.

Aveti nevoie de inlocuirea instalatiei electrice?

Sunteti in cautarea unui electrician autorizat ANRE  in servicii de inlocuirea instalatiei electrice. Echipa noastra de Electricieni autorizati va sta la dispozitie Non-Stop.

Nici o lucrare nu este prea mica sau prea mare pentru noi!

Apelati la echipa Electrician Bucuresti si va veti convinge de calitatea serviciilor noastre. PRETURI ACCESIBILE, CALITATE GARANTATA SI GARANTIE LUCRARI!

Ai o urgenta la instalatia electrica: Suna la 0722 974 760 sau la 0766 974 760 si un electrician autorizat ANRE va ajunge la tine in cel mai scurt timp.