Tablou electric

Este necesara schimbarea tabloului electric?

De ce este important sa schimbam tabloul electric, este punctul central al instalatiei electrice dintr-o locuinta, dar este adesea trecut cu vederea pana cand incep sa apara problemele.
Lumini palpaitoare, prize care nu functioneaza, sigurante care sar, miros de ars, sau un tablou electric vechi de peste 20 de ani sunt cateva dintre motivele pentru care trebuie sa chemi un electrician.

De ce este important sa schimbam tabloul electric

A avea un tablou electric invechit sau unul care nu produce suficienta energie pentru casa ta poate fi atat incomod, cat si periculos. Pe langa faptul ca provoaca declansarea intrerupatoarelor si a luminilor palpaitoare, un tablou electric invechit poate fi un real pericol de incendiu, precum si un risc potential de electrocutare.

Daca tabloul electric din locuinta ta are nevoie de o modernizare, este important sa contactezii un electrician profesionist pentru a avea garantia ca este instalat in siguranta si corect. Interventiile realizate de catre persoane necalificate pot pune in pericol siguranta casei si a familiei tale.

Contacteaza intotdeauna un electrician autorizat pentru schimbarea tabloului electric!

Cand este necesara schimbarea tabloului electric

Functionarea ineficienta a tabloului electric poate avea mai multe cauze. Cea mai des intalnita este vechimea acestora si uzura componentelor. Cand tabloul electric este vechi, vei observa ca intreruptoarele de circuit se declanseaza in mod frecvent, iar acesta este un semn ca locuinta necesita mai multa tensiune electrica decat poate gestiona sau furniza in mod adecvat panoul.

Deteriorarea tabloului electric, instalarea incorecta sau dimensionarea prea mica comparativ cu nevoile casei, sunt alte cauze ale unei functionari deficitare. Schimbarea tabloului electric devine astfel o prioritate pentru siguranta ta.

Este bine sa stii cand trebuie schimbat tabloul electric si cum sa faci acest lucru rapid, eficient si in siguranta. Iata cateva semne care iti vor spune daca sistemul existent este depasit:

  • Locuinta ta are mai mult de 25 de ani

De regula, tablourile electrice trebuie inlocuite la fiecare 25-40 de ani, asa ca, daca locuinta ta are aceasta varsta, in mod cert este nevoie sa faci un upgrade. Apeleaza la un electrician si inlocuieste panoul electric cat mai curand posibil.

  • Intrerupatoarele de siguranta se declanseaza des

Atunci când întreruptoarele pentru mai multe circuite se declanșează în mod regulat, tabloul electric fie nu poate face față sarcinii, fie s-a uzat prea mult. Acest lucru poate fi corectat cu usurinta prin schimbarea tabloului electric.

  • Daca pornesti un aparat, luminile scad in intensitate sau clipesc

Fluctuațiile de putere sunt un alt semn ca circuitele sunt supraincarcate si panoul electric nu poate face față sarcinii electrice curente. Poti corecta cu usurinta acest lucru prin inlocuirea tabloului electric.

  • Ai observat urme de arsura pe panou sau pe prize

Gasirea de urme de arsura pe panou sau pe prize necesita interventia imediata a unui electrician. Opreste imediat curentul si cere unui electrician profesionist sa investigheze problema.

  • Folosesti prelungitoare pentru a mari necesarul de prize

Daca prizele electrice din casa nu sunt suficiente pentru a furniza toata energia de care ai nevoie, un tablou electric nou si modernizat va creste cu usurinta puterea si va elimina nevoia de prelungitoare inestetice si periculoase.

  • Instalezi noi aparate electrice in locuinta

Daca achizitionezi noi aparate electrice iar tabloul electric nu a fost proiectat sa ofere atat de multa putere, solutia este inlocuirea acestuia cu unul adaptat nevoilor de consum din locuinta.

Fiecare casa moderna functioneaza cu energie electrica. Din ce in ce mai mult, cererea de energie electrica si numarul mare de aparate electrice dintr-o locuinta pun presiune asupra infrastructurii electrice existente. De aceea, trebuie sa te asiguri ca tabloul electric pe care il detii corespunde necesitatilor electrice din casa.

Daca acesta este slab sau daca pare periculos, o modernizare este esentiala. Apeleaza la un electrician autorizat pentru schimbare tablouri electrice.