Cum alegi un electrician

Nu orice posesor de surubelnita sau trusa de scule poate fi numit electrician. Electricieni sunt specialistii care asigura prezenta de energie electrica in case, fabrici, intreprinderi sau in orice alta locatie. Un electrician stie ce presupune instalarea si intretinerea de cabluri, sigurante, precum si alte mecanisme care asigura fluxurile de energie electrica, in conditii de siguranta.

Electricianul – atributii si calitati

Ce presupune munca unui electrician

De cele mai multe ori, ziua unul electrician incepe cu citirea planurilor. Acestea sunt diagrame tehnice care prezinta locatiile in care se afla centrele de sarcina, tablourile electrice si alte componente electrice conexe.

Munca unui electrician poate presupune, de asemenea, conectarea tuturor tipurilor de cabluri si intrerupatoare, tablourilor electrice,circuite si utilizarea de instrumente ca: ampermetre, ohmmetre, voltmetre, osciloscoape, dar si a altor echipamente utilizate in testarea electrica.

Evaluarea periodica a echipamentelor electrice si a sistemelor electrice reprezinta o alta sarcina a unui electrician. De cele mai multe ori, instalarea unor sisteme electrice nu reprezinta finalul muncii. Evaluarea periodica si remedierea eventualelor probleme care pot sa apara dupa un anumit timp revine, de asemenea, electricienilor.

Un electrician care lucreaza la un proiect rezidential efectueaza o mare varietate de sarcini, de la conectarea complete a unei case, la instalarea articolelor de uz casnic electrice si pana la constructii si lucrari de instalare.

Ce calitati trebuie sa aiba un electrician

Electricianul trebuie sa aiba “ochi buni”, adica sa fie atent la detalii, sa aiba recomandari bune, adica o experienta bogata care sa il recomande pentru o astfel de munca. Din punct de vedere profesional, electricianul trebuie sa stie cum sa citeasca planuri, sa realizeze si sa conecteze diverse instalatii, dar si sa testeze si sa intretina dispozitivele electrice.

De asemenea, electricianul trebuie sa fie familiarizat cu reglementarile si codurile electrice locale, sa aiba o intelegere corecta a sistemelor electrice si dexteritate.