Tablou electric

Cand este necesara inlocuirea tabloului electric

Tabloul electric este componenta esentiala a sistemului electric al unei locuinte. Cand este necesara inlocuirea tabloului electric.  In general durata de functionare a acestuia este cuprinsa intre 25-40 de ani, dar utilizarea intensa a energiei poate determina functionarea acestuia peste capacitatea prevazuta.

Exista multe semne de identificare a unei surse de alimentare depasite si nesigure. Lumini palpaitoare, sigurante care declanseaza des, amperajul scazut sunt cateva dintre problemele ce indica ca este timpul pentru inlocuirea tabloului electric.

Inlocuirea panoului electric este o investitie mica, dar ofera mari beneficii in ceea ce priveste siguranta si confortul locuintei. Apeleaza un electrician autorizat pentru inlocuire tablou electric!

Iata cateva motive pentru a evalua si inlocui tabloul electric:

  • Tablou electric vechi. Locuintele din prezent folosesc mai multa electricitate decat in anii trecuti. Majoritatea caselor au mai multe televizoare, aparate de bucatarie si alte dispozitive care functioneaza pe baza de electricitate, iar sistemul electric nu este configurat pentru a face fata nevoilor de electricitate.
    Tablourile electrice vechi si subdimensionate trebuie inlocuite pentru a va putea bucura de o buna functionalitate a aparatelor electrice .
  • Sigurantele se declanseaza frecvent. Daca circuitul electric este supraincarcat inseamna ca tabloul electric nu este dimensionat corespunzator pentru a face fata nevoilor de electricitate din locuinta.Prin urmare, poate provoca multe daune aparatelor si dipozitivelor electrice. Daca se intampla acest lucru, solicita unui electrician autorizat sa examineze panoul electric si cablajul.
  • Luminile palpaie si se estompeaza. Daca ai observat ca luminile din locuinta palpaie cand pornesti anumite aparate, acesta este un alt semn ca actualul tablou electric nu poate satisface nevoile casei tale.Consumul de energie electrica nu poate fi gestionat de panoul electric, deci este indicat sa iei in considerare o actualizare a acestuia.
  • Tabloul electric are miros sau urme de ars. Un panou electric care este cald, are un miros de ars sau urme de arsuri, toate acestea sunt semne ca nu este echipat pentru a gestiona cantitatea de energie care trece prin el.Apelati imediat un electrician profesionist pentru inlocuire tablou electric!
  • Multe prize de alimentare. Cu cat sunt utilizate mai multe prize de alimentare intr-o locuinta cu atat mai multa energie electrica este utilizata.
    Ar trebui sa soliciti evaluarea sistemului electric si sa te asiguri ca este echipat corespunzator pentru a face fata nevoilor de electricitate din locuinta.
  • Renovarea locuintei. Renovarea locuintei este momentul perfect pentru a moderniza sau inlocui tabloul electric al casei pentru a satisface noua cerere de electricitate.

Pentru siguranta locuintei si a familiei, solicita imediat asistenta profesionala daca ai observat semne ale unui panou electric supraincarcat si cu o functionare defectuoasa. Problemele de natura electrica necesita interventie imediata si un electrician autorizat pentru interventii la tabloul electric.